Velkommen som bysyklist! Du kommer enkelt i gang med Oslo Bysykkel ved å følge disse 3 stegene:

1. Last ned appen til iPhone eller Android
  2. Fyll inn profilen din
  3. Sjekk hvilke stativ som står klare—i appen eller på oslobysykkel.no/kart

Finne en sykkel
I appen har du oversikt over stativene og hvor mange ledige sykler det er på hvert av dem. Trykker du på et stativ i appen, vil du se hvor langt unna det er og tilgjengeligheten.

Låse opp en sykkel
Når du har et abonnement er det to ulike måter du kan hente ut en sykkel på:

Mobilen:

• Når du er i nærheten av et stativ, kan du låse opp en sykkel fra mobilen.
  • Etter at du har låst ut en sykkel ser du hvor nærmeste stativ er, antall ledige låser og hvor lenge du har hatt sykkelen.

Personlig PIN-kode:

• Under 'Din profil' på oslobysykkel.no kan du sette en egen kode på fire siffer.
  • Med telefonnummeret ditt og PIN-koden kan du låse ut en sykkel rett fra skjermen på stativene.

Parkere en sykkel

• Sjekk at låsen ikke lyser rødt før du setter sykkel i den. Gjør den det, er den defekt, og vil ikke låse sykkelen
  • Lyser det ikke noe ved siden av låsen, kan du bruke denne.
  • Sett sykkelen i låsen og dytt den godt ned. Løft gjerne litt på setet, for å få den på plass.
  • Lyset ved siden av vil blinke, vent til det slutter- sjekk så at du ikke kan dra sykkelen ut av låsen
  • Bruker du appen vår? Sjekk at du får bekreftelse der