Velkommen som bysyklist! Du kommer enkelt i gang med Oslo Bysykkel ved å følge disse 3 stegene:

1. Last ned appen til iPhone eller Android
  2. Fyll inn profilen din
  3. Sjekk hvilke stasjon som står klare—i appen eller her

Finne en sykkel

I appen har du oversikt over stasjonene og hvor mange ledige sykler det er på hver av dem. Trykker du på en stasjon i appen, vil du se hvor langt unna det er samt tilgjengeligheten.

Låse opp en sykkel

Når du har et abonnement er det to ulike måter du kan hente ut en sykkel på:

Mobilen:

• Når du er i nærheten av en stasjon, kan du låse opp en sykkel fra mobilen.
  • Etter at du har låst ut en sykkel ser du hvor nærmeste stasjon er, antall ledige låser og hvor lenge du har hatt sykkelen.

Personlig PIN-kode:

• Under 'Din profil' på oslobysykkel.no kan du lage en egen kode på fire siffer.
  • Med telefonnummeret ditt og PIN-koden kan du låse ut en sykkel rett fra skjermen på stasjonene.

Parkere en sykkel

• Sjekk at låsen ikke lyser rødt før du setter sykkel i den. Gjør den det, er den defekt, og vil ikke registrere sykkelen.
  • Lyser det ikke noe ved siden av låsen, kan du bruke denne.
  • Sett sykkelen i låsen og dytt den godt ned. Løft gjerne litt på setet, for å få den på plass.
  • Lyset ved siden av vil blinke grønt. Vent til det slutter- sjekk så at du ikke kan dra sykkelen ut av låsen
  • Bruker du appen vår? Sjekk at du får bekreftelse der